JAUTRI ODA

 Jautri oda yra odos būklė, kuri gali būti nuolatinė arba laikina - išprovokuota, kuomet oda pradeda dirgliau reaguoti į tam tikrus faktorius, į kuriuos galbūt nereaguodavo ankčiau. 

Nusiprausus įprastu, jau naudojamu prausikliu, oda pradeda kaisti ar net rausti? Užtepus įprastą kremą oda pradeda dilgčioti? Ir tai visai nereiškia, jog naudojamos priemonės nebetinka, tai požymiai jog oda tapo jautri. 

Kaitimas, dilgčiojimas, niežėjimas, paraudimas, odos reakcijos į įprastą kosmetiką ir visus kitus kasdienius aplinkos faktorius, kurie ankčiau nekeldavo jokio odos diskomforto - požymis, jog oda tapo jautri.

 Odos jautrumas padidėja natūraliai dėl biologinės disfunkcijos, tokiu atveju oda pernelyg jautriai sureaguoja į aplinkos ir vidinius dirgiklius. Dažniausiai natūralus odos jautrumas yra nuolatinė odos būklė. 

 Taip pat egzistuoja įgytas jautrumas, atsirandantis dėl daugybės aplinkos ir gyvenimo būdo veiksnių. Šiandieninėje miesto aplinkoje mūsų veido odą kasdien veikia dirgikliai – tarša, UV spinduliai, stresas ir kt.  Norėdama nuo jų apsisaugoti oda ima gaminti laisvuosius radikalus. Tokiu atveju kyla oksidacinis stresas, silpninantis odos apsauginę barjerinę funkciją, todėl prasiskverbia dar daugiau dirgiklių. Oksidacinis stresas ir pakitusi barjerinė funkcija sukelia uždegimą ir oda tampa dar jautresnė. Sudirgimas gali ateiti ir praeiti – tai priklauso nuo gyvenimo būdo ir aplinkos, tačiau visame pasaulyje polinkio į jautrumą tendencija didėja.

Oda turi labai stiprų sąsąjį su aplinka ir vidiniais faktoriais. Esant jautriai odai, labai svarbu vengti dirglumą provokuojančių faktorių, tokių kaip (karštas dušas, pirtys, agresyvios rūgštys, mechaninis šveitimas, vietoje to rinktis švelnius, neagresyvius enziminius šveitiklius, bet kokio mechaninio veikimo, trinimas rankšluosčiu, valančios kempinėlės, makiažo valymo servetelės ir pan.), palaikyti sveiką gyvenimo būdo balansą, miego kokybės gerinimas, streso valdymas.

G.M. Collin per pastaruosius 60 metų tesė savo pranašingą veiklą, pasitelkdami inovacijas ir taip suteikdami kiekvienam galimybę atrasti savo unikalų grožį ir pajusti pasitikėjimą savimi.

G.M. Collin SENSIDERM šilkinės tekstūros kremas yra specialiai sukurtas, pateisinti jautrios, trapios ir reaktyvios odos poreikius. Pasižymi puikiu ir greitu atstatnčiu, raminančiu ir drėkinančiu poveikiu, taip pat veikia prieš odos senėjimą.

Pagrindinės veikliosios medžiagos:

  • Palmitoyls glycine - veikia prieš odos senėjimą.
  • Rhamnosoft®(Biosaccharide Gum-2) - sumažina paraudimą, reguliuoja ląstelių reaktyvumą, reguliuoja uždegiminį atsaką, slopina uždegimo plitimą.
  • Vandens planktonos (Water Plankton) ekstraktas - drėkina ir atkuria odos apsauginį barjerą, taip apsaugodamas nuo neigiamo aplinkos poveikio.
  • Keramidai - apsaugo ir sumažina transepiderminį vandens netekimą. 

 G.M. Collin SENSIDERM KREMAS.

 Klinikinių tyrimų rezultatai:

 

 Tobulos odos link...kartu su perfectskin.  

Grįžti į sąrašą