MAITINIMAS AR DRĖKINIMAS ŠALTUOJU PERIODU?

Drėkinimas reikalingas tuomet, kai trūksta odai drėgmės(vandens), maitinimas, kuomet trūksta lipidų.
Kai trūksta drėgmės, oda patiria dehidrataciją, tai odos būklė, kuri kinta ir gali pasireikšti visiems odos tipams. Net ir riebi oda gali dehidratuoti. 
Kai odai trūksta natūralių lipidų, turime sausą odos tipą. Tai yra įgimtas odos tipas, kuris pasižymi natūralių lipidų odoje trūkumu - tuomet odai reikalingos maitinančios medžiagos.  
Sausą odos tipą reikia, ne tik drėkinti, bet ir maitinti. 

Kada reikia maitinti, o kada drėkinti odą? 
Drėkinti odą ir visus odos tipus reikia nuolatos. Tinkamas vandens balanso palaikymas padeda odai atrodyti jaunatviškai ir skaisčiai, padede išvengti priešlaikinio senėjimo požymių ir daugelio kitų nemalonių odos problemų. Nepamirškime fakto, jog dehidratacija iššaukia daugelį nepageidaujamų odos problemų, tokių kaip, odos tempimas, šerpetojimas, jautrumas ar padidėjęs riebalavimasis ir greičiau besikemšančios poros, tad pakankamas drėkinimas padės išvenegti šių ir daugelio kitų odos problemų. 
Maitinimo reikia sausam odos tipui. Kremai, prausikliai ir serumai turėtų būti papildyti ne tik drėkinančiomis medžiagomis, bet ir lipidais, panašiais į mūsų odos lipidus. Puikiai tinka keramidai, sviesmedis, pantenolis, taukmedžio sviestas. 

Kaip odos maitinimas veikia žiemą? 
Žiemos metu oda patiria daug streso, dėl aplinkos faktorių. Šaltis, vėjas, sausas oras, temperatūrų pokyčiai įtakoja odos hidratacijos lygį. Odai pradeda trūkti drėgmės, tačiau net ir intensyviausiai drėkiantis kremas ar serumas nepadeda atstatyti drėgmės lygio, dėl intensyvaus temperatūrų ir drėgmės pokyčio aplinkoje, oda atiduoda drėgmę, nesugeba sulaikyti jos odoje. Tuomet turime pasitelkti odos maitinimą. 
Žiemos metu visiems odos tipams, dienos metu naudojamas kremas turėtų būti papildytas maitinančiomis medžiagomis. Ypatingai praleidžiant daugiau laiko lauke. Maitinimas dienos metu ne tik padės odą apsaugoti nuo šalčio ir neigiamų aplinkos faktorių, bet ir padės sulaikyti drėgmę odoje. Taip odą apsaugosime nuo dehidratacijos. 

www.perfectskin.lt rasite visiems odos tipams, bei problematikoms tinkančius produktus tiek drėkinimui, tiek odos maitinimui. 
Odos maitinimui ir atstatymui produktus rasite skiltyje - odos maitinimas.odos drekinimas ir maitinimas saltuoju periodu 
pHformula produktus galima įsigyti tik po kosmetologo konsultacijos. Registruotis NEMOKAMAI konsultacijai galite paspaude ČIA.

Tobulos odos link..kartu su perfectskin.lt

Grįžti į sąrašą